Programma

Het wordt weer een inspirerende dag vol met workshops naar keuze, inclusief een bezoek naar een bijzonder winkelconcept.

11:30Ontvangst met lunch

 

12:30Welkom en plenaire aftrap over gastvrijheid

Een korte presentatie over gastvrijheid door gastvrijheidsdeskundige én dagvoorzitter Wouter Verkerk. Wouter Verkerk is spreker, adviseur en trendwatcher op het gebied van Horeca en Gastvrijheid.

Het woord 'klant' is in de horeca beladen en vaak zelfs verboden. 'Klanten, klanten? Wij hebben gàsten!' roept een chef kok of maître dan heel hard door het restaurant wanneer een beginnende kelner zich per ongeluk uitlaat over de 'klanten' aan tafel 5. Wij horecamensen zijn er trots op dat we gasten hebben en geen klanten. Een gast is voor ons iemand die je gewoon heel blij wilt maken (en alleen als gevolg daarvan uiteindelijk laat betalen), een klant daarentegen is iemand waar je in eerste gewoon geld aan wilt verdienen (en alleen om die reden een goed gevoel aan wilt geven). Het is natuurlijk niet het woord, het is de intentie, niet alle mensen met klanten zijn opportunisten met een lage moraal, voor horecamensen is het woord klant vooral een aangeleerde allergie. Je weet nog wel wat er gebeurde toen je zelf dat woord ooit eens uitsprak! De klant is koning (want hij betaalt)... De gast is nog veel meer dan een koning maar moet daar wel iets voor doen. Zich als gast gedragen. Doet hij dat niet, dan wordt hij weer klant! Dan doen we alleen maar aardig tegen hem omdat hij betaalt.

(ook interessant voor (assistent)bedrijfsleiders & afdelingschefs)

13:00 - 14:301e ronde workshops

Keuze uit verschillende workshops, bijvoorbeeld een bezoek aan de nieuwe Plus Briljant 2.0 Schimmel te IJsselstein!

14:30Pauze

 

14:452e ronde workshops

Keuze uit verschillende workshops, bijvoorbeeld klantbeleving door medewerkers.

16:15Pauze

 

16:303e ronde workshops

Keuze uit verschillende workshops, bijvoorbeeld over het ontslagbeleid in de supermarkt.

18:00Afsluitende plenaire sessie

Door dagvoorzitter én gastvrijheidsdeskundige Wouter Verkerk.

18:20Diner

 

20:00Einde dag

 

*Het programma is onder voorbehoud en kan nog gewijzigd worden. Hier kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Organisatie

Partners

Locatie

Hotel Vianen
Prins Bernhardstraat 75
4132XE Vianen

Partner worden?

Wilt u ook partner worden van de Dag van de Supermarkt? Neem voor meer informatie contact op met onze accountmanager.

Michiel van Pampus
Accountmanager Distrifood
E: michielvanpampus@vakmedianet.nl
T: 088-5840696

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de Dag van de Supermarkt? Neem dan hier contact met ons op.
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.